آنالیز اسانس

آنالیز اسانس

اسانس ها مايعاتي فرار و تركيباتي معطر و بي رنگ با منشأ ترپني و الكلي و … مي باشند. اسانس محلول یا عصارهٔ الکلی همراه با روغن فرار است. اسانس ترکیبی فرار است که مجموعه‌ای از اجزای ترپنی را دارا می‌باشد.

آنالیز اسانس ‌ها و سایر مواد معطر گیاهی به وسیله روش‌های مختلفی همچون: استخراج با فشار سرد، تقطیر، استخراج بوسیلهٔ حلال، تقطیر در شرایط خلأ بوسیلهٔ ماکروویو، خیساندن و استخراج با روغن‌های جاذب از مواد گیاهی استحصال می‌شوند.

محصولات حاصل از استخراج معمولاَ به نام‌های عصاره تام (کانکرت)، ابسولوت، پماد یا رزینوئید خوانده شده و اسانس نامیده نمی‌شوند. عنوان “اسانس” فقط برای روغن‌های تقطیر شده یا استخراج شده به کار می‌رود.

ترکیبهایی مانند ژرانیول، منتول، سانتالول، ترکیبهای آلدهیدی مانند ترکیب وانیلین و … که به روش های مختلفی از جمله کلونجر استخراج می شوند. و سپس این ترکیبات توسط دستگاه GC-MS با ستون غیر قطبی HP-5 و برنامه دمایی مناسب شناسایی می شوند.

خواص اسانس ها

اسانسها بهدلیل ویژگی ضـد میکروبـی، ضـد اکسـیدانی،ضد التهابی و ضد سرطان میتوانند جایگزین مناسبی در زمینههاي غذایی و دارویی باشند .

اسانسها فعالیتهاي ضد میکروبـی گسـتردهاي دارنـد و در بسـیاري از مـوارد سـبب از بـین بـردنباکتريها، قارچها و ویروسها میشوند، بدون اینکه اثرهاي نامطلوبی بـر سـلامت مصـرفکننده داشـته باشـند.

همچنـین اسـانسها فعالیـت ضـد التهـابی، آنتیاکسـیدانی و بسـیاري خـواص فارماکولوژیکی با دامنه وسیع دارنـد کـه کـاربرد آنهـا را بـهعنوان فرآوردههـاي طبیعـی دوچنـدان می سازد.

اسـانسها فعالیتهاي بیولوژیکی و فارماکولوژیکی بالقوهاي داشته و بنـابراین داراي کاربردهـاي فراوانـی در حـوزه داروسـازي و صنایع غذایی می باشند .

برای تست اسانس و آنالیز اسانس و شناسایی ترکیبات اسانس از دستگاه GC-MS استفاده می گردد .

بنابراین برای آنالیز ماده موثره اسانس بایستی فرم پذیرش آنالیز GC-MS را از بخش “فرم پذیرش” وبسایت دانلود و به همراه نمونه ها به آدرس آزمایشگاه ارسال نمائید . تعرفه این آنالیز در سال 1400 به ازای هر نمونه 400 هزار تومان می باشد .