آنالیز عسل
روش های تجربی بسیاری برای تشخیص عسل طبیعی، از تقلبی وجود دارد اما تنها راه علمی و مطمئن ، استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی مدرن در آزمایشگاه های تخصصی است.
در آزمایشگاه تخصصی تابان در تست عسل پارامتر های زیر چک می شوند :
1- ساکارز عسل :
ساکارز <5 گرم در صد
ساکارز عسل طبیعی با عسل تقلبی متفاوت است.در مناطقی که قیمت شکر ارزان است برای تقلب به عسل شکر اضافه می کنند که این کار میزان ساکارز عسل را بالا می برد و از حالت طبیعی خارج می نماید .
البته افراد سودجو عسل را نیز حرارت می دهند که در تست های دیگر به ان اشاره می گردد.
2- نسبت فروکتوز به گلوکز :
نسبت فروکتوز به گلوکز >0.95
هرگاه بعنوان تقلب قندهای مصنوعی به عسل اضافه گردد به جای اضافه کردن ساکاروز یا شکر قندهای فروکتوز و گلوکز اضافه گردد این نسبت نیز تغییر می کند .
نسبت بین این دو قند اثرات مهمی در پدیده رس کردن یا کاتالیزاسیون عسل نیز دارد.