نقش فناوری نانو در تصفیه فاضلاب صنعتی
کیفیت بالای آب، امری ضروری در بسیاری از فرآیندهای صنعتی است. این در حالی است که در بیشتر این فرایندها، حجم زیادی فاضلاب صنعتی آلوده تولید میشود. فناوری نانو، ظرفیت تصفیه فاضلاب صنعتی با بازده بالاتر و هزینه کمتر را دارد، اما برای مشاهده تاثیر واقعی آن بایستی فناوریهای بالقوه در مقیاسهای بالاتر ظهور و بروز پیدا کند.
بخش اعظمی از آبهای زیرزمینی و زیستمحیطی، برای رفع نیازهای صنعتی و از جمله نیازهای کشاورزی استفاده میشود. به عنوان مثال، در آمریکا 45 درصد از کل آبهای سطحی در واحدهای صنعتی و کشاورزی مصرف میشود. در بسیاری از موارد، بهویژه در تولید محصولات غذایی و آشامیدنی، فرآوری مواد شیمیایی و ساخت ریزتراشهها، نیاز مبرمی به استفاده از آب با خلوص بالا وجود دارد. معمولا فرآوری آب با کیفیت بالا در محل مصرف آن و یا در واحدهای مربوطه، طی مجموعهای از مراحل تصفیه آب انجام میشود. این مراحل، اغلب شامل یک مرحله یونزدایی به روشهایی مانند اسمز معکوس یا تقطیر، است.
در برخی از صنایع مانند استخراج معادن، آب به عنوان محلول یا حاملی در طی فرایند استخراج، مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از مواد ارزشمند از فرآوری این آب به دست میآید. در صنایع نفت و گاز نیز حجم زیادی از آب تصفیه شده، در مراحل خردایش هیدرولیک و تزریق آب مورد نیاز است. اگرچه با پیشرفتهای اخیر در حوزه فرمولاسیون شیمیایی، امکان استفاده از آب با درجه شوری بالا برای خردایش هیدرولیک مهیا شده است، اما در مرحله تزریق سیال همچنان به تصفیه آب پیش از استفاده مجدد نیاز است.
برای مشاهده کامل مقاله اینجا کلیک کنید .
منبع:
David Jassby, Tzahi Y. Cath and Herve Buisson , The role of nanotechnology in industrial water treatment. Nature nanotechnology 13, no. 8 (2018): 670-672.
- تاریخ انتشار : 1398-04-20
- دیدگاه ها : بدون دیدگاه
- تعداد بازدید : 2726 بازدید
- دسته مورد نظر : اخبار