نشریه‌های برتر در حوزه فناوری‌ نانو از دیدگاه سایت ScimagoJR

 

نشریه‌های  برتر در حوزه فناوری‌ نانو

 

بررسی نشریات منتشرکننده مقالات فناوری‌نانو نشان می‌دهد Nature Nanotechnology در رتبه اول بهترین میزبان مقالات فناوری‌نانو است.

وبسایت SCImago Journal & Country Rank یک پرتال آماری شاخص‌های علمی مجلات و کشورهاست که بر اساس داده های پایگاه داده Scopus توسعه یافته است. این وب سایت شاخص‌هایی برای ارزیابی تعریف کرده و براساس این شاخص‌ها اقدام به دسته‌بندی نشریات می‌کند.این پایگاه مجلات را بر اساس اسکوپ خود مجلات به 27 شاخه مختلف تقسیم‌بندی کرده است که یکی از آنها دسته علوم و فناوری نانو است.

داده‌های مربوط به ارجاعات از 5000 ناشر بین المللی گرفته می‌شود تا در تولید

شاخص‌های خود مورد استفاده قرار دهد. در بخشی از رتبه‌بندی‌ها از الگوریتم‌های مورد استفاده گوگل نیز بهره‌ گرفته شده است.

فناوری‌نانو

در بخش فناوری‌نانو، این پایگاه اقدام به معرفی مجلات برتر کرده و برای این کار شاخصی موسوم به SJR را تعریف کرده است. این شاخص به نوعی تاثیرگذاری و پرستیژ یک نشریه را از روی میانگین وزن ارجاعات گرفته شده از دیگر مقالات طی سه سال گذشته، نشان می‌دهد. البته در این رتبه‌بندی شاخص‌هایی نظیر اچ‌ایندکس نیز لحاظ شده‌اند.

  

ArticlesH IndexSJR

Journal

No
23026320.61

Nature Nanotechnology

1
138341210.58

Advanced Materials

2
11294037.45

Nano Letters

3
13602777.20

ACS Nano

4
491097.19

Nano Today

5
8952475.62

Advanced Functional Materials

6
9731374.67

Journal of Physical Chemistry Letters

7

  

بررسی رتبه بندی

بر اساس این ارزیابی نشریه Nature Nanotechnology با 20.61 امتیاز در شاخص SJR در رتبه اول قرار دارد و بعد از آن Advanced Materials با فاصله زیاد و با شاخص SJR برابر با 10.58 در رتبه دوم قرار دارد. این در حالی است که از نقطه نظر اچ‌ایندکس Advanced Materials با اچ‌ایندکس 412 بالاترین اچ‌ایندکس را در میان نشریات فناوری‌نانو این پایگاه دارد. در رتبه سوم Nano Letters با شاخص SJR برابر با 7.45 قرار دارد که اچ‌ایندکس این نشریه نیز 403 است. در واقع از نقطه نظر اچ‌ایندکس این نشریه بعد از Advanced Materials در رتبه دوم قرار گرفته است.

با توجه به تخصصی بودن نشریه Nature Nanotechnology تعداد مقالات منتشر شده در این مجله کم بوده و در میان 10 مجله برتر فناوری‌نانو با کمترین تعداد مقالات در سال 2017 محسوب می شود. 

در واقع در میان 10 مجله برتر حوزه فناوری‌نانو، 5 مجله با داشتن پیشوند یا پسوند نانو برای انتشار مقالات خارج از حوزه فناوری‌نانو محدودیت قائل بوده در نتیجه تعداد مقالات منتشر شده در یک سال آنها محدودتر از دیگر نشریات است.رتبه چهارم این رده‌بندی به نشریه ACS Nano تعلق دارد که شاخص SJR برابر با 7.20 را داراست. این نشریه با اچ ایندکس 277 و انتشار 1360 مقاله در سال 2017، همراه با نشریه Advanced Materials با تعداد 1383 مقاله، بیشترین تعداد مقالات را در سال 2017 (در میان 10 مجله برتر فناوری‌نانو) منتشر کرده‌اند که با توجه به تخصصی بودن این نشریه که در حوزه فناوری‌نانو فعالیت دارد، این رقم نشان از جذب بالای مقاله توسط این نشریه دارد. Nano Today در رتبه پنجم این لیست قرار گرفته است که شاخص SJR نزدیک به نشریه ACS Nano و برابر با 7.19 دارد. البته این نشریه با انتشار 49 مقاله در سال 2017، کمترین مقاله را در میان ده مجله برتر منتشر کرده است.

بررسی کشورهای منتشر کننده این نشریات نشان می‌دهد که آمریکا با 4 نشریه و انگلستان با 3 نشریه بیشترین سهم را در میان کشورها دارند. در میان کشورهای آسیایی، تنها چین با نشریه Nano research قرار دارد که این نشریه در رتبه دهم قرار گرفته است.

 لازم به ذکر است که این دسته بندی و رتبه بندی ها عاری از ایراد نیست! همانطور که ذکر شد اساس این دسته بندی های موضوعی، اسکوب اعلام شده از طرف مجلات است و با توجه به همپوشانی بین رشته های مختلف و همچنین ماهیت بین رشته ای برخی از فیلدها از جمله فناوری نانو نمیتوان ادعا کرد که تمام مقالاتی که در مجلات دسته نانو چاپ میشوند حتما مرتبط با فناوری نانو هستند. از طرف دیگر مجلات بسیاری هستند که فناوری نانو جزو اسکوبهای آنها اعلام نشده ولی تعداد مقالات نانوی منتشر شده در آنها بیشتر از مجلات دسته علوم و فناوری نانو ارائه شده در این وبسایت است.

همچنین در ارزیابی مجلات توسط این پرتال، Eigenfactor که فاکتور مهمی در ارزیابی مجلات علمی است همانند دیتابیسهای دیگر مانند Journal Citation Report مورد توجه قرار نگرفته است. 

  • تاریخ انتشار : 1397-03-23
  • دیدگاه ها : بدون دیدگاه
  • تعداد بازدید : 2722 بازدید
  • دسته مورد نظر : اخبار

پست های مرتبط را نیز بخوانید

ارسال دیدگاه جدید